Пчелен мед – храната на XXI век!

Макар и познат, употребяван и ценен от хилядолетия, в последните години пчелният мед започва да привлича все повече внимание. Забързаното ни ежедневие и многобройните стресови ситуации, в които попадаме непрекъснато, изтощават организма ни и ни праят по-податливи на всевъзможни заболявания, познати като болести на модерното общество. Същевременно все повече хора се стремят да спортуват, да водят по-активен начин на живот и да живеят здравословно, което изисква още повече енергия и усилия.

И тук се появява още един голям проблем. Вече повечето от нас нямат време да се хранят спокойно, с полезни храни и продукти с доказан произход. Затова и хапват набързо нещо в близост до офиса, като се стремят да получат повече енергия, но всъщност заедно с нея си набавят и множество нежелани и вредни мазнини. Затова и голяма част от модерния свят се обръща за „помощ“ към пчелия мед.

Бивайки естествен природен продукт, пчелният мед не съдържа на практика никакви вредни вещества в себе. Неговата структура е почти същата като тази на човешката кръв, което прави абсорбирането му от организма и усвояването на максимално количество от съдържащите се в него полезни вещества много лесно. А полезните вещества наистина са впечатляващо количество – повече от 440, като сред тях има няколко витамина от В групата, минерали, ензими, ароматни и азотни съединения.

Погледнат през призмата на съвременното общество, пчелният мед предлага още много несъмнени ползи. Той е лесен и бърз за консумация. Можете да вземете няколко лъжички сутрин рано, да го сложите в мюслито или направо да го разбъркате с кисело мляко, да го добавите, към обяда, следобедната си закуска или пък да го вложите като съставен продукт в различни ястия, които приготвяте. Във всеки от изброените случаи, медът няма да загуби нищо от полезните си качества.

Тъй като дава много енергия, не затруднява (напротив) работата на стомашно-чревния тракт, укрепва цялостно организма и е изцяло чист и натурален продукт, пчелният мед е идеален за употреба в съвремието ни. Той ви предпазва от стреса, увеличава психическата и физическата ви устойчивост и отгоре на всичко е леснодостъпен. Да не забравяме и че е полезен и леснодостъпен заместител на захарта и различните изкуствени подсладители, така че… Какво чакате!? Включете пчелния мед в ежедневното си меню!