Пчелен мед лечение

В ерата на информационните технологии и електронните медии ежедневно от всички страни ни затрупва информация за различни чудодейни фармацевтични срества, които едва ли не помагат за моменталното ни лечение, без да вредят на организма. Агресивната реклама на големите компании обаче скрива от редовия потребител една проста и известна на всички запознати истина. Всички фармацевтични лекарства имат своите противопоказания. Тоест, те помагат за лечението на една болест или симптом, но вредят или най-малкото предизвикват негативно въздействие върху друга система в организма.

Притиснати от забързаното си ежедневие и буквално подвеждани по горепосочения начин, много от нас забравят, че в простичките неща обикновено са най-правилните решения. И не могат да дадат разумен отговор на въпроса защо харчат големи суми за лекарства, които освен да им помагат, също така и им вредят, вместо да се обърнат към натрупаното с хилядолетия уважение на предците ни към пчелния мед, чиито качества са единодушно признати от официалната медицина.

Редица изследвания на съвременни учени показва, че пчелният мед е истинско чудо, дадено ни от природата. Анализите са показали, че той съдържа повече от 430 активни вещества с благотворно въздействие върху организмите, сред които няколко витамина от Б групата, органични киселини, ароматни съединения, флавони, флавоноиди… Те доказано не само го превръщат в продукт с чудотворно въздействие върху поддържането на здравословното състояние, тонуса и физическата активност на хората, но и оставят изключителните му свойства при лечение на редица заболявания извън всякакво съмнение.

Трупаните с хилядолетия познания на предците ни относно полезните и лечебни свойства на меда са обобщени от цяла една наука, анитерапията, която в момента се развива и като академична дисциплина. В редица лаборатории по света се правят задълбочени изследвания, в резултат на които е установено, че всеки отделен вид мед има строго специфични качества и помага при лечението на различни заболявания.

Разбира се, тук не можем да изброим всички видове пчелен мед, за да дадем пълна представа за благотворните лечебни качества на меда. Можем обаче да ви обърнем внимание върху една позната от много векове на човечеството истина – медът е напълно безвреден дар от природата, който може да се използва както за лечение на десетки, дори стотици видове заболявания, така и в ежедневието – като средство за поддържане на отлично здравословно състояние на тялото и оптимална кондиция на всичките му органи и системи. Така че, когато имате нужда от лечение или просто искате да живеете по-пълноценно, задължително трябва да го включите в ежедневното си меню!